Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Node discovery fails
Node discovery fails [message #68104] Thu, 14 November 2002 15:49 Go to next message
Mike
Messages: 417
Registered: September 1998
Senior Member
Pentium 4 with 1 gig ram and 40 gig drive.
Linux 2.4.18-14
Fresh Oracle 9i install from oracle cpio's (oracle 9.2.0.1.0)
Installed database software
ran dbca
ran emca
Aside from the "normal" ctx error everything worked fine.

The repository is called "omaster"

Can connect to databases locally and remotely with console from omaster
(tnsnames finds the remote databases and connects)
Can connect to omaster with console from other machines on nt,xp and linux
(remote tnsnames finds omaster and connects)
Can connect locally to omaster as an OMS and can discover the local database.
(Intelligent Agents are running on all machines local and remote)

Can not connect remotely to omaster as an oms
Can not assign Prefered Credentials for nodes/listeners etc.
Can not discover remote nodes.

Node discovery fails with "Discovery failed: VTCDW-1051" and the client disconnects from the management server.
Or
Node discovery hangs at 60% or 96% and several dozens of jar programs are spawned and left running.

I'm not sure where to look. Anyone have an idea?

-Mike
Re: Node discovery fails [message #68108 is a reply to message #68104] Fri, 15 November 2002 07:03 Go to previous message
Mahesh Rajendran
Messages: 10699
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
try this,
[code]1. Stop the Intelligent Agent.
2. Go to the Oracle Homenetworkagentconfig directory.
3. Open the NMICONF.LST file and remove the SAP_UNIX.TCL entry.
4. Save the NMICONF.LST file.
5. Restart the Intelligent Agent.
6. Rediscover the node.
if above is not helping you, something is wrong with
services.ora. 
Enable tracing for further diagnosis

Previous Topic: temporary tablespace
Next Topic: best book for dba
Goto Forum:
  


Current Time: Mon May 23 23:53:45 CDT 2022