Home » RDBMS Server » Enterprise Manager » Re: OEM Login Error
Re: OEM Login Error [message #67925] Fri, 12 July 2002 11:10 Go to next message
Mahesh Rajendran
Messages: 10697
Registered: March 2002
Location: oracleDocoVille
Senior Member
Account Moderator
1. first Verify that hosts file on both machines has 
   an entry for itself and the other machine.
2. then, make sure that the oms credentials could be
   used to login to the repository outside from oem, 
   through sqlplus or so.
else

1. Launch the Enterprise Manager Configuration Assistant. 
2. Select Edit Configuration Parameters
3. Note the service parameter specified.
4. Review the tnsnames.ora file located in the EM
   Oracle Homenetworkadmin directory.
   Verify that the service parameter noted in step 3
   exists in this tnsnames.ora file. 
   The name must be identical, including domain(if
   used). Also verify that this entry does in fact
   point to the OMS.
5. Make the necessary changes to the tnsnames.ora file.
Re: OEM Login Error [message #67927 is a reply to message #67925] Sun, 14 July 2002 20:25 Go to previous message
Nao Hiyama
Messages: 3
Registered: July 2002
Junior Member
Thank you for a reply.

I cheked item.

>1. first Verify that hosts file on both machines has
>an entry for itself and the other machine.

OK.

>2. then, make sure that the oms credentials could be
>used to login to the repository outside from
>oem,through sqlplus or so.

OK.

>4. Review the tnsnames.ora file located in the EM
>Oracle Homenetworkadmin directory. Verify that
>the service parameter noted in step 3 exists in
>this tnsnames.ora file. The name must be
>identical, including domain(if used). Also verify
>that this entry does in fact point to the OMS.

Where, Service name was'nt identical, so I fixed.

However, problem did'nt solved.
Previous Topic: OEM Cant Login
Next Topic: Help!!!
Goto Forum:
  


Current Time: Mon May 16 20:58:31 CDT 2022